logo-gala2

(Έκθεση τυροκομικών και γαλακτοκομικών προϊόντων)

minagricΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ
ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

 

Το Athens Cheese and Food Festival ανοίγει το 2016 τις πύλες του στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας στις 14, 15 και 16 Οκτωβρίου.
Τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και διοργανώνεται από τον ΕΟΣΣ, o οποίος διοργανώνει για 7η συνεχόμενη χρονιά μια οργανωμένη παρουσίαση των ελληνικών πιστοποιημένων και παραδοσιακών προϊόντων.

Η διαφημιστική καμπάνια και η μεγάλη παρουσίαση σε τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλήνιας εμβέλειας, ραδιόφωνο, Τύπο, περιοδικά και διαδίκτυο έχουν αναδείξει το Φεστιβάλ ως τον Ηγέτη της κατηγορίας.

Στις προηγούμενες διοργανώσεις παρουσιάστηκαν περισσότερες από 500 ελληνικές βιοτεχνίες αλλά και μεγαλύτερες επιχειρήσεις. Η ποιότητα των προϊόντων που παρουσιάστηκαν αλλά και τα καινοτόμα προϊόντα εντυπωσίασαν τους χιλιάδες επισκέπτες του φεστιβάλ.

Το ραντεβού του κλάδου περιλαμβάνει:

  • Έκθεση τυροκομικών και γαλακτοκομικών Προϊόντων
  • Τον 4ο Διαγωνισμό Ελληνικών Τυριών και Γαλακτοκομικών Προϊόντων
  • Αναπαράσταση τυροκόμισης σε πραγματικές συνθήκες

Αποτελεί τον τόπο συνάντησης, επιμόρφωσης και πληροφόρησης όλων των εμπλεκόμενων στον κλάδο των γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τους τομείς της παραγωγής, των μηχανημάτων, του εξοπλισμού, των νέων τεχνολογιών, της νέας νομοθεσίας, της τυποποίησης, της προώθησης, της υγιεινής και της ασφάλειας.

Στόχος της διοργάνωσης είναι, η ανάδειξη των επιχειρήσεων σε ολόκληρη της αλυσίδα παραγωγής. Από την παραγωγή γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων, τη διακίνηση, τη συντήρηση, των πώληση, την προετοιμασία αυτών των αγαθών για το πιάτο του καταναλωτή. Η παρουσίαση των καινοτόμων δράσεων των επιχειρήσεων στον τομέα της παραγωγής, την ενημέρωση για τις νέες τάσεις της παγκόσμιας αγοράς και των πιστοποιημένων προϊόντων αλλά και τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις θα γίνουν πιο ανταγωνιστικές αξιοποιώντας το σύγχρονο μάρκετινγκ.

 

ekthesi3 ekthesi2 ekthesi1

 

Η έκθεση του 2016

Η έκθεση που διοργανώνεται στο πλαίσιο του Athens Cheese & Food Festival θα καλύψει σε απόλυτο βαθμό τις ανάγκες των επιχειρηματιών του χώρου και είναι ο ιδανικός τόπος προβολής προϊόντων, εξοπλισμού και υπηρεσιών της τυροκομίας και γαλακτοκομίας.

Στην έκθεση συμμετέχουν:

• Περιφέρειες, Επιμελητήρια, Δημόσιοι οργανισμοί, Υπουργεία
• Βιομηχανίες και βιοτεχνίες γάλακτος
• Τυροκομεία
• Εταιρίες επεξεργασίας γάλακτος για την παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων
• Εταιρίες διακίνησης γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων
• Εταιρίες προϊόντων με βάση το γάλα (παγωτά, σοκολάτες, κρέμες κλπ.)
• Εταιρίες κατασκευής η αντιπροσώπευσης γαλακτοκομικών και τυροκομικών μηχανημάτων
• Εταιρίες κατασκευής ή αντιπροσώπευσης εξοπλισμού συσκευασίας και τυποποίησης
• Εταιρίες και συνεταιρισμοί με βασική παραγωγή το τυρί και το γάλα
• Επιχειρήσεις και εταιρίες παραγωγής βιολογικού τυριού και γάλακτος
• Δήμοι όπου η κύρια παραγωγή τους είναι η κτηνοτροφία
• Περιφέρειες, Επιμελητήρια, Δήμοι, Δημόσιοι οργανισμοί, Υπουργεία

Ένα πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων θα πλαισιώσουν το Athens Cheese & Food Festival:

  •  Επιχειρηματικές καινοτομίες
  •  Εκδηλώσεις για το τυρί και το γάλα
  •  Γευσιγνωσίες τυριών
  •  Γαστρονομικές παρουσιάσεις από γαλακτοκομικά προϊόντα
  •  Εκδηλώσεις για παιδιά

 

ΤΟΜΕΙΣ

 

Τα καλάθια των Περιφερειών
Προϊόντα ΠΟΠ & ΠΓΕ
Βιολογικά προϊόντα
Παραδοσιακά – τοπικά προϊόντα
Προϊόντα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης
Γυναικείοι συνεταιρισμοί
Αγροτουρισμός
Πράσινη ανάπτυξη
Εταιρίες πιστοποίησης

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΚΘΕΜΑΤΩΝ
Τοπικά Παραδοσιακά Προϊόντα
Προϊόντα της ελιάς
Κρασί – Αποστάγματα
Τυροκομικά προϊόντα
Μελισσοκομικά προϊόντα
Οπωροκηπευτικά – Βότανα – Αρωματικά φυτά
Προϊόντα κρέατος – Αλλαντικά
Ζυμαρικά
Ζαχαροπλαστική – Αρτοσκευάσματα
Άλευρα, δημητριακά

 

4ος Διαγωνισμός Ελληνικών Τυριών & Γαλακτοκομικών προϊόντων

Στo πλαίσιο του Athens Cheese and Food Festival, θα πραγματοποιηθεί ο 4ος Διαγωνισμός Ελληνικών Τυριών & Γαλακτοκομικών προϊόντων.

Στον 1ο, 2ο, 3ο διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 135 επιχειρήσεις και 435 προϊόντα. Όσα τυριά διακρίνονται φέρουν το σήμα του βραβείου στη συσκευασία τους.

Τα βραβεία που απονεμήθηκαν αύξησαν τις πωλήσεις των προϊόντων και αυτά απορροφήθηκαν σε νέες αγορές. Όλα τα βραβευμένα προϊόντα θα προωθούνται σε διαγωνισμούς μαγείρων και διεθνών events γευσιγνωσίας.

Πρόκειται για μια διοργάνωση, υψηλών προδιαγραφών, που στόχο έχει:

· Την ανάδειξη του πλούτου και της ποιότητας των ελληνικών τυριών στο καταναλωτικό και εμπορικό κοινό.

· Γνωριμία, προβολή και προώθηση των διαφορετικών κατηγοριών ελληνικών τυριών.

· Ανάδειξη των καλύτερων τυριών, παραδοσιακών και στραγγιστών γιαουρτιών, όξινων ζυμωμένων
προϊόντων (όπως κεφίρ, αριάνι κλπ.) και παστεριωμένων γαλάκτων.

Ο μοναδικός αυτός διεθνών προδιαγραφών διαγωνισμός οργανώνεται για τέταρτη φορά. Οι γευστικές δοκιμές των δειγμάτων, που θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό, θα γίνουν από την ειδική κριτική επιτροπή αποτελούμενη από έμπειρους και καταξιωμένους σεφ και γευσιγνώστες. Κατά τις γευστικές δοκιμές το κάθε προϊόν θα φέρει ειδικό κωδικό, χωρίς τη συσκευασία του, ώστε να διασφαλιστεί η ανεπηρέαστη απόφαση της κριτικής επιτροπής.

Τα προϊόντα που θα βραβευθούν μπορούν να φέρουν στη συσκευασία τους το μετάλλιο που κατέκτησαν.

Η απονομή των μεταλλίων θα γίνει το Σάββατο 15/10/16.

Ο 4ος Διαγωνισμός Ελληνικών Τυριών & Γαλακτοκομικών προϊόντων 2016, με τη δημοσιότητα και τις διακρίσεις που συνεπάγονται, αφορά όλα τα τυροκομεία και τις βιομηχανίες της χώρας, τα οποία δημιουργούν προϊόντα σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον ποιότητας και γεύσης.

Σας καλούμε να συμμετάσχετε με τους κωδικούς που εσείς πιστεύετε ότι μπορούν να σας φέρουν διακρίσεις.

Για κάθε συμμετοχή θα πρέπει, να αποστείλετε συμπληρωμένη τη Αίτηση Συμμετοχής στον 4Ο Διαγωνισμό Ελληνικών Τυριών & Γαλακτοκομικών προϊόντων.

Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία!

 

*Κάντε κλικ ΕΔΩ για να λάβετε μέρος στο διαγωνισμό