Η ιστορία του Athens Cheese & Food Festival:
 
Ο Ε.Ο.Σ.Σ διοργανώνει εδώ και αρκετά χρόνια, εκθέσεις ποιοτικών τροφίμων, προάγοντας την Ελληνική παραγωγή και τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από αυτήν.

Παρατηρούμε με προσοχή και αίσθημα ευθύνης τις τάσεις και τις επιθυμίες της κοινής γνώμης μέσω εξελιγμένων ερευνητικών “εργαλείων”.

Διαπιστώσαμε την επιθυμία των ανθρώπων για καλό φαγητό, ποιότητα ζωής, υγεία παράλληλα με διαχρονικές αξίες της ανθρώπινης προσωπικότητας όπως κοινωνική ζωή, οικογενειακή γαλήνη, συναντήσεις με καλούς φίλους, γεύματα μαζί τους, εορταστική διάθεση και μία ανάγκη για αισιοδοξία, προσδοκία καλύτερων ημερών, καλυτέρευσης των συνθηκών της καθημερινότητας.

Αποφασίσαμε να διοργανώσουμε μια γιορτή καλών προϊόντων διατροφής σε συνδυασμό με όλες αυτές τις αξίες με βασικό μας όραμα και επιθυμία το μήνυμα πως: Η Ζωή είναι γιορτή. Γιόρτασε τη με καλή διατροφή, προστάτεψε την υγεία σου, ζήσε υπέροχα με αυτούς που αγαπάς και επιλέγεις.

Το Τυρί είναι εκλεκτή τροφή, συνδυάζει την υγεία με την απόλαυση, προσφέρει θρεπτικές ουσίες, ταιριάζει σε κάθε περίσταση και επιπλέον παρατηρήσαμε πως είναι μία διεθνής τάση η ύπαρξη ποικιλίας τυριών σε κυρίως γεύματα ενώ συνδυάζεται επιτυχημένα με κρασί. Η τάση αυτή μεταφέρει τις αξίες της υγείας μέσω της καλής διατροφής, της συνύπαρξης σε κοινωνικά σύνολα και εκφράζει πλήρως το νέο τρόπο διατροφής και ζωής ο οποίος είναι λιτός, ορθολογικός και επιλεκτικός.

Στο  Athens Cheese & Food Festival συμπεριλάβαμε μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων στην ίδια ακριβώς λογική.

Επιπλέον η πολυετής ενασχόληση μας με τα ποιοτικά τρόφιμα μας έχει πείσει πως στη χώρα μας γίνεται μία πολύ σοβαρή δουλειά από πλευράς των παραγωγών, αγαπούν αυτό το οποίο κάνουν, επιθυμούν την προσφορά στο καταναλωτικό κοινό, διαθέτουν υψηλή εξειδίκευση. Εμείς ερχόμαστε να τους δώσουμε τη δυνατότητα να προβάλουν τα προϊόντα τους και να τα διοχετεύσουν στην αγορά.

Μέσα στο όραμα μας είναι και η ανάπτυξη των παραγωγών μας και των προϊόντων τους τα οποία έχουμε έχουμε επιλέξει με μεγάλη προσοχή γιατί πιστεύουμε πως η ανάδειξη τους μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας της χώρας μας αλλά και στη διεθνή της προβολή.

 

Γιατί είναι ξεχωριστή διοργάνωση ;

 • Πραγματοποιείται για πρώτη φορά μία συνάντηση με εκλεκτά τυριά και εκλεκτά προϊόντα
 • Υπάρχει μία σαφέστατη φιλοσοφία γύρω από την υγεία, την ευεξία, την ποιότητα ζωής, την οικογένεια, τη φιλία
 • Έχουν σχεδιαστεί πολλά happenings
 • Θα δοθούν πολλά δώρα
 • Η διοργάνωση είναι πολυεπίπεδη ( παραγωγή – κοινωνία – ανάπτυξη )

 

Κάποια από τα δρώμενα :

 • Κερδίστε το τυρί της χρονιάς
 • Κερδίστε ταξίδι στη Disneyland Paris, για όλη την οικογένεια
 • Παρακολουθήστε τα Στάδια Παραγωγής του Τυριού
 • Δοκιμάστε ποικιλίες τυριών και εκλεκτών τροφών
 • Μάθετε νέες συνταγές για φαγητά με βάση το τυρί
 • Ο Τυρούλης θα βρίσκεται στο ΣΕΦ για τα Παιδιά

 

Athens Cheese & Food Festival 14-16 Οκτωβρίου 2016. Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Διοργάνωση: Επιστημονική Εταιρεία Ευρωπαϊκός Οργανισμός Στρατηγικού Σχεδιασμού (Ε.Ο.Σ.Σ.) www.edpa.gr